Українська збірна на Чемпіонаті Європи 2017

Наша збірна повернулася з Чемпіонату Європи.

23-27.08.2017року в Франції, Сент-Омер,  пройшов Чемпіонат Європи з кануполо. На цьому турнірі визначається найсильніша команда європейського континенту та відбувається відбір команд на Чемпіонат Світу (в 2018 році буде проходити в Канаді). Ці змагання є дуже пристижні адже європейські команди регулярно займають призові місця на Чемпіонаті світу. Тому змагання такого роду збирають кращих з кращих і участь в них – це пристижно і корисно для всіх спортсменів. А враховуючи, що кануполо в Україні зовсім молодий вид спорту, тому участь для української команди була вкрай необхідна, не враховуючи можливість здобути колосальний досвід на таких турнірах.  Федерація кануполо України починаючи з початку  2017 року проводила роботу в цьому напрямку. Наша збірна інтенсивно тренувалася в дома, неодноразово їздили на міжнародні турніри – кували спортивну міць. Також, завдяки роботі ФКУ, вдалося залучити матеріальну допомогу від меценатів-вболівальників, за що їм величезне дякую від спільноти кануполістів України.

Далі про події самого турніру розповість член збірної України Андрій Ферінцій.  Дорога до Франції була не близька, це вам не просто сісти у літак, пару годин і ти на місці, з кануполо так не вийде, бо треба везти човни, весла, шоломи та інший інвентар. Тому ми їздимо на змагання автомобілем. Відстань 2500 км, два дні дороги, через всю Європу. Попри те що ми з хлопцями де тільки вже не були, але такі поїздки завжди цікаві.

І так ми прибули в Сент Омер, який зустрів нас гостинно і подарував гарну погоду на змагання. В перший день ми пройшли контроль інвентаря (там провіряють човни, весла,шоломи та ін інвентар на предмет відповідності стандартам). День відпочили і вперед – змагання. Змагання розпочалися з групового етапу, наша команда опинилася в групі з: Данія, Бельгія, Швейцарія, Ірландія.

Група виявилася на перший погляд не сама сильна  з огляду на те що топ 5 команд не потрапили до нас, каже Андрій, але це було на перший погляд. Груповий етап ми завершили на останньому місці. Був шанс у грі з Ірландією перемогти, ми вели у рахунку, але другий тайм,  чи то досвіду, чи то сил не вистачило.

Після групового етапу ми зустрілися з  чемпіонами світу, збірною Франції. Яка провально завершила груповий етап. Ну, під Французьким катком було не легко, но ми трималис, як могли. Але цей клас нам поки не по зубам.

Далі була хороша гра з Росією, в першому таймі ми мали хорошу гру, рахунок, але в другому таймі знов наша “хвороба другого тайму” дала про себе знати. Далі були матчі з Ірландією,Австрією. В підсумку 17 місце наше.

 

Загалом турнір був з сюрпризами бо у фінал потрапили Німеччина та Іспарія. Остання перемігши німців у фіналі здивували не тільки самих німців але й всіх шанувальників кануполо. Похитнувши гегемонію топ 3. (Німеччина,Франція, Італія).

Для нашої ж команди, яка тільки вдруге приймає участь в цих змаганнях, все не так погано, хоча звісно ж,  завжди хочеться перемогти. Загалом наша гра стала краще, більш динамічна, більш результативна. Дали про себе знати і коротка лава запасних.

Але наші хлопці руки не опустили, всі зробили правильні висновки, працюємо далі на результат. Кануполо в нас тільки зародилося і починає свій шлях до тріумфу, і наш час ще настане.

 

Окремо хочеться   подякувати за підтримку всім хто за нас вболівав і стежив в інтернеті, ми відчували вашу енергію. Дякуємо!

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>